Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

TALILETS για παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά!

Darin=precious present

Τα Talilets( ο συνδυασμός των αγγλικών λέξεων talisman/amulet) είναι μια σειρά από φυλαχτά-καρφίτσες για παιδιά τα οποία ακολουθώντας τη λογική των παλιών φυλαχτών που μας έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας ,τοποθετούνται πάνω από το προσκεφάλι των παιδιών ή όπου αλλού οι γονείς επιθυμούν.
Το κάθε talilet είναι αριθμημένο και προσωπικό για κάθε παιδί. Είναι ζωγραφισμένα και ραμμένα στο χέρι, έχουν διάφορα μεγέθη και είναι ενεργοποιημένα με τα σύμβολα του ρέικι, καθώς και με μύρο από τον Πανάγιο Τάφο κληροδότημα της δικής μου γιαγιάς, η οποία ήταν προσκυνήτρια και βαπτισμένη στον Ιορδάνη Ποταμό. Το μύρο είναι υπερβολικά δύσκολο να βρεθεί και γι αυτό σύμφωνα με την παράδοση μόνο όσοι ήταν «Χατζήδες»-δηλαδή βαπτισμένοι και προσκυνητές -μπορούσαν να το πάρουν πιο εύκολα από το Πατριαρχείο. Και κάπως έτσι κατέληξε και στα δικά μου χέρια. Το μύρο αυτό καθώς και το λάδι που χρησιμοποιώ στα Talilets είναι πάνω από 40 ετών.
Τα Talilets έχουν από πίσω μία τσέπη και μέσα ένα άδειο χαρτάκι. Σε αυτό η μητέρα ή η νονά/ός γράφουν μία ευχή για το παιδί . Στην πραγματικότητα τα talilets λειτουργούν όπως το «ματάκι» της θρησκευτικής μας παράδοσης μόνο που η ασπίδα προστασία ς που παρέχουν είναι σαφώς πιο αρραγής και δυνατή. Είναι ένα χαρούμενο και ευοίωνο σύμβολο που συμπυκνώνει ό,τι πιο θετικό μπορεί να σκεφτεί και να χαρίσει κάποιος σε ένα παιδάκι.
Χαρείτε τα talilets μιας κι έχουν φτιαχτεί με ιδιαίτερη φροντίδα και ευαισθησία. Όταν τα κρατήσετε στο χέρι σας θα αντιληφθείτε το βάρος τους και την αγάπη τους. Να είστε πάντα εν ειρήνη.

ΓΙΑ "ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Οι ενήλικες που διαλέγουν talilet γράφουν την ευχή τους οι ίδιοι και τη βάζουν στο τσεπάκι.Μπορείτε να το κρεμάσετε στο κρεβάτι σας ή να το βάλετε στο παλτό σας σαν καρφίτσα.Όπως και να χει χαρείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου